YOGHURT EPERTORTA, SÜTÉS NÉLKÜL

Hozzávalók:

6o dkg eper, pár szép szem ebből félretéve

1 nagy csomag babapiskota

fél doboz  sürü yoghurt (  itt, ez Greek all natural ) kb 34o g

fél doboz mascarpone krém ( Trader Joe’s ) kb. 10O g

rum vagy naracslikőr a locsoláshoz

2 csomag vaniliás cukor

citromlé egy evőkanál

porcukor izlés szerint

A görög yoghurtból és a mascarponébol a keverőgépben krémet készitünk, én nem gelatint használok a besúritéshez, hanem agar agar nevü hináralapu súritőt. Így mellőzöm az állati csontokból főzőtt gelatin használaltát. Az agar agarból egy púpozott  teáskanálnyit használok, plusz vaniliás cukrot, citromlét  és az elektromos gépppel jól  összekeverem.

A krémet gondolatban osszuk ketté, mégpedig úgy, hogy az első rétegre kevesebb a felső befejező rétegre több krém juthasson, ezzel leplezve a torta göröngyeit.

Vegyünk elő egy tortakarikát és helyezzük arra a tálra, amin a süteményt felszolgáljuk.

Vegyük ki a karika alját, hogy csak a tortaperem maradjon a tányéron.

A piskotákat darabonként helyezzük a karika beljesébe, amíg tudjuk egészben, ha már nem, addig törjünk darabokat, amíg a lyukakat teljesen be nem fedi, es egyöntetú réteget nem képez.

Melegitsünk savanykás lekvárt pld. baracklevárt egy kis edényben, öntsük fel egy picit vizzel, keverjük el , hogy hig legyen, és locsoljuk meg a piskoták tetejét, ezt kiegészithetjük egy kis rummal is.

Ezután a lapravágott eperréteg következik, utána a kisebbik  adag yoghurtos krém, majd újabb piskota réteg.  Az eljárás ugyanaz, mint az alsó rétegnél erre yoghurt krém jön, és a  krémet igyekszem egyenletesen elteriteni a tetején  Most jönnek a félretett szép eperszemek melyeket a tetejére teszünk  izlésesen elrendezésben.

A sütemény jó ha áll a hütőben,legalább

három órát az elfogyasztás elött.

Én elöző nap készitem, így összeérnek az izei.

A leirás hosszabb ideig tart, mint elkésziteni ezt a finomságot., nyári napokon sütő bekapcsolás nélküi  édesség. Igazán finom és mutatós.Más friss, vagy fagyasztott gyümölcsökkel is müködőképes.

About these ads

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s