KÁROLYI SALÁTA

Talán az egykori Mézes Mackóban lehetett ezt a  jóizü salátát kapni. Ilyen meleg napokon érdemes elkésziteni ebédre vagy vacsorára.

Az eredeti recept szerint:

20 dkg burgonya, 10 dkg kovászos uborka, 10 dkg zöldpaprika, 20 dkg paradicsom, 1 fej saláta, 2 keménytojás, só, fél liter tartármártás A krumplit héjában megfõzöm és karikákra vágom. A paprikát kicsumázom, felkarikázom és leforrázom. A kovászos uborkát meghámozom és vékonyan felszeletelem. A tojást megtisztítom és felkarikázom. A paradicsomot forró vízbe mártom, héját lehúzom, kettévágom, magjait kiszedem, majd a húsát 1×1 centis kockákra vágom. A fejessalátát megmosom, leveleire szedem, néhány kivételével vastag metéltre vágom. Az összes hozzávalót lazán összekeverem a sózott tartárral  egy salátalevelekkel kibélelt üvegtálon, jól behûtve tálalom.

Én a receptből kihagytam a salátát , mert nem volt itthon, és igy salátalevél helyett készen vásárolt, megehető, salátás tálkákba tettem. A paradicsomot pedig azért hagytam ki mert másnapra nem mutatott volna jól a maradék salátában, csak diszitésként alkalmaztam A saláta igy is finom és pikáns lett.Vékonyra szeletelt, füszerekkel megpárolt  hidegkarajszelet társaságában fogyasztottuk el, a ropogós salátatállal együtt.

A mexicói stilusú, ropogós saláta tál igy készül

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s