MEGGYES, MAZSOLÁS RÉTES

A tészta készen vett,  amerikai élelmiszerboltokban mindenhol kapható Fillo Dough, a meggy a Trader Joe’s ban kapható, Pitted Sour Cherries in light syrup néven található.

Elkészités : A tésztát a mélyhütőből kivesszük és egy órai felengedés után a csomagból egy konyharuhára tesszük. A vékony lapokból hármat vegyünk elő, a többit gyorsan csomagoljuk vissza, mert a lapok kiszáradnak és eltöredeznek. A három lapot, elöször egész felületükön, kb. 1o dkg kissé felmelegitett vajjal  kenjük meg, és tegyük egymásra,utána szórjuk meg finom morzsával majd örölt dióval, és az előzőleg jól lecsepegtetett, fahéjjal és cukorral összekevert meggyel, végül pedig némi jól megmosott aranymazsolával.Ha ezzel elkészültünk a konyharuha seitségével felgörgetjük ruddá a tésztát. és ennek segitségével a kiolajozott sütőlapra , vagy sütőpapirral bélelt tepsibe  helyezzük. Tetejét végigkenjük tojásárgájával. Előmelegített sütőben  2oo celsius fokon, alul felül sütés,15-20 perc alatt pirosra sütjük. Mikor megsült felszeleteljük, a tetejét porcukorral meghintjük.

Akinek sok a tölteléke vagy fél, hogy elszakad a tészta, megnövelheti a tésztalapok számát, a lapokat mindig egyenként vajjal kell lekenni.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s