PAPAYA

A dinnyefélek családjából származik.Nagyon lédús gyümölcs, 90 százaléka víz. sok C-vitamint, aszkorbinsavat is tartalmaz, de ennél is jelentősebb az A vitamin tartalma. A papinszerű fehérjebontó enzimét húspuhítóként, sörstabilizálóként, továbbá a gyógyászatban emésztést elősegítő gyógyszerek készítésére használják.

Én lekvárt is  készitettem belőle mangóval keverve, nagyon finom lett.

A zöld héját el kell távolitani , kettévágni , a magokat kidobni, utána citrommal megcsepegtetve, jól lehütve, kellemes csemege.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s