FASIRT A SÜTŐBŐL

Sütőben sült fasirt

60 dkg darált hús( lehet sertés, pulyka csirkemell)
2 db zsemlének megfelelő zsemlemorzsa plusz még a meghempergetéshez
1 db vöröshagyma
2 nagy gerezd fokhagyma
majoranna

örölt füszerpaprika
2 db tojás

szerecsendió
őrölt bors
olíva olaj

Egy tálban, a darált húshoz, a tejben előzőleg beáztatott zsemlemorzsát hozzáadom, majd jól átdolgozom vele. A vöröshagymát egészen apróra kell vágni, a fokhagymát átnyomni a fokhagymaprésen. ( én zöldségszelető gépen szoktam mindkettőt összeapritani )
hozzáadni a tojást majd ízlés szerinti mennyiségű fűszerrel ízesíteni, és nagyon jól elkeverni ezeket.
Majd vizes kézzel gombócokat formálni és a zsemlemorzsába jól meghempergetni, majd kicsit ellapogatni .
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral,aminek egyik felét olivaolajjal megkentem és arra, egymás mellé helyezni a húsgombócokat. Tetejüket is megfújom kissé olajjal. Előmelegített sütőben, közepes lángon, 18o fokon fokon sütni kb. 25-30 percig,a sütési idő felénél átfordítva, szép pirosra sütni.Bármilyen főzelékkel, vagy krumplival és savanyúsággal tálalható.
Izre nem vettem észre különbséget,illetve azt, hogy könnyebb ,a szine pedig kissé világosabb lesz mint az olajban sülté , no és ami fontos, csak annyi zsir lesz benne, ami a húsban volt. Nekünk pedig időnk szabadul fel, és a lakás nem lesz olajszagú. A kis öröm is öröm elvégre.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s