KRÉMES KARALÁBÉFŐZELÉK

A karalábé nagyon finom Amerikában, nem fás, jóizü és zsenge.  Leveleit csomóban külön is árulják. Ez adott  ótletet arra, hogy a leveleket is felhasználjam.Tényleg miért is szoktunk hozzá, hogy kidobjuk.

Nem mindig kapható, de ha igen jóizú étel kerekedik belóle. A következő módszert a rántás elkerülésére használom.Nekem bevált.

Krémes karalábé főzelék

A karalábét felkockázom, A zsengébb levelek vastag szárát kivágom és a leveleket is felvágom. Vizzel és húsleveslével felöntöm, sózom , puhára főzőm. Kb. 1 deci tejszint  alaposan elkeverek egy kis tejjel ( Half and half ) plusz egy teáskanál kukoricakeményitővel. A már megfőzőtt léből egy merőkanálnyit hozzáöntök, elkeverem azzal is, majd az egészet a karalábéra öntöm, vágott petrezselyemmel megszórom ,  nem árt ha forr egyet és tálalható.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s