PÓRÉHAGYMÁS BURGONYALEVES POTATO AND LEEK SOUP

PÓRÉHAGYMÁS BURGONYALEVES     POTATO AND LEEK SOUP

Ezt a levest Amerikában ettem elöszőr, és már akkor tudtam, hogy ezt folyatás is követi.

A leves  tartalmas, krémleves, elkészitése egyszerü.

Elkészités:

5 közepes burgonya

3 nagy póréhagyma

húsleveslé, vagy leveskocka

tejszin

só, bors izlés szerint

A burgonyát megtisztitjuk, kockára vágjuk és megfőzzük. A póréhagymákat megmossuk és félbevágjuk, a felső  részeit függölegesen is, mert a levélnyelekben földmaradék is lehet.

Apróra összevágjuk a póréhagymát, majd apróra vágott bacon társaságában megpároljuk. Ha már jól összeesett, összeöntjük a megfőtt burgonyával, sóval, borssal izesitjük majd botnixerrel simára keverjük, végezetül tejszinnel dúsitjuk.  Ropogós, enyhén sózott kekszek jól kiegészitik.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s