DIÓS PÁRNÁCSKÁK

Diós párnácska

Elkészitése egyszerü, a sütemény pedig igen jó.

Hozzávalók:

24 dkg liszt

20 dkg vaj

8 tojás

24 dkg porcukor

24 dkg darált dió

1 csomag vaniliás cukor

Elkészités:

A lisztet ,a vajat, egy csipet sót meg a 8 tojás sárgáját összegyúrjuk, és a tésztából 4o db. gombocót készitünk. A gombócokat éjjelre a hütóbe tesszük pihenni.

Másnap krémet készitünk a 8 tojásfehérjét és  a 24 dkg porcukrot habosra verjük, beletesszük a diót és a vaniliás cukrot.A tésztagombócokat egyenként kinyújtjuk, a közepére teszünk egy-egy evőkanál krémet, azután úgy hajtjuk fel a tésztát két oldalról ,hogy ne fedjük be teljesen a krémet. Sütési idő kb.20 perc 180 fokon.

(én az amerikai sütőben 3oo fokon sütöttem 2o percig ) Ha a teteje nagyon pirulna, fóliát tegyünk rá.

.A sütőben  kissé felemelkedik és olyan lesz,mint egy kispárna. Porcukorral meghintjük.

Megjegyzés: Másnapra lesz igazán jó, feltéve ha marad belőle, mert omlós és finoman diós.

Forrás. Vidék Ize 2010 november

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s