CSERESZNYÉS HABOS

ImageCseresznyés habos

Hozzávalók 6 egész tojás

6 dkg vaj

2o dkg cukor

12 dkg finom morzsa

½ kg kimagvalt cseresznye

½ citrom héja

A tojássárgákat a vajjal és a cukor felével habosra keverjük. A tojásfehérjéből  kemény habot verünk , hozzáadjuk a cukor másik felét, azzal is simára verjük. A morzsát és a habot felváltva adjuk a tojásárgákhoz, végül a megmaradt habbal az egészet könnyedén elkeverjük.Kivajazott tepsibe öntjük és a levétől lecsurgatott cseresznyét a tetejére rakjuk, kissé benyomkodjuk, egyenletes tüznél 25-30 percig sütjük. A tepsiben kockákra vágjuk fel, porcukorral meghintve tálaljuk. Készithetjük eltett cseresznyével is.

Arra kell ügyelnünk,hogy a közepe is átsüljön, ezt tüpróbával állapithatjuk meg.

Kevés hozzávalóval, könnyen elkészithető, és nagyon jóizü sütemény.

Forrás: Horváth Ilona szakácskönyve

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s