MANGO LASSI, és az INDIAI KONYHA

Az indiai konyhával való megismerkedésemet egy hideg téli napnak köszönhetem.

Az Arizonában , a téli, megszokott 2o fokos napközbeni hőmérsékletből egy hétre Washington D.C. -be utaztunk.Megnéztem az interneten, milyen arrafele az idő, 5 fok . Összeszedtem a lakásban található meleghomikat és útnak indultunk. Késő délután értünk oda, és miután elhelyezkedtünk a szállodában, sétára indultunk a városban. Kellemes benyomás, jó hangulatú város, már az első percben jól éreztem magam. Másnap reggeli után, én térképpel a kezembem a város felfedezésére indultam, és nemsokára bevetettem magam a számos csodálatos múzeumok egyikébe, ahonnan  késő délután, csak  az éhség hajtott ki. Mikor kiértem a friss levegőre meglepetésként ért, hogy nagyon hideg van, mínusz 1o fokra hült  le a levegő.A nem szokott  hidegtől, minden porcikámbam reszketve  kerestem éttermet,hogy beüljek, és  felmelegedjek valami meleggel.Meg  is jelent a pincér, aki jó amerikai szokás szerint elém tett egy hatalmas poharat szimültig tele jégkockákkal, némi vizzel. Na ez kell most nekem. A látványára, szó szerint kirázott a hideg, és dideregve továbbáltam. A következó étterem amibe szó szerint belebotlottam egy indai étterem volt. Az éhség és a hideg együtt nagy úr, és én, aki azelőtt még nem kóstoltam indiai ételt,  egy életem egy halálom alapon bementem.

A füszeres indiai vöröslencse leves és a  tikka masala  nemcsak a melegségével hanem a megszokott izektől eltérő füszerorgiával is elkápráztatott. A sok érdekes füszer, amiből egyik sem hivalkodott, és összhatásban remekelt, pedig lenyügözőtt. Ez persze már rég történt,, és a folytatása, hogy azóta  sok indiai receptet használok.

A Mango Lassi

Hozzávalók:

2 nagy érett mangó

1/2 doboz (Greek youghurt plain) sima, sürü yoghurt 34o g

kb 1 dl tej

2 evőkanál cukor, vagy méz

örölt kardamon ( elhagyható)

A megtisztitott, mangót a turmixgépbe dobjuk, elötte  persze a magját eltávolitjuk, és a többi hozzávalóval összemixeljük.Poharakba töltjük, jól  lehütjük. Krémes sürü. Finom !A legnépszerübb indiai üditóital.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s