BETYÁR ZÖLDBABLEVES

Ez egy nagyon finom, és tartalmas leves.Érdemes elkésziteni.

Hozzávalók

kevéske bacon, felapritva

1 fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

50 dkg zöldbab, nálam két doboz

20 dkg főtt füstölt tarja (kihagytam )

kis darab kolbász

1 zöldpaprika

1 nagyobb paradicsom

10 dkg tarhonya

2 dl tejföl

só, pirospaprika ízlés szerint

1 csokor petrezselyemzöld

Az összevágott hagymát a baconnel elkezdem piritani, ha szükséges pici olajat öntök alá, majd a vékonyra felszelelt füstölt kolbászt ráhelyezem és tovább piritom, hogy a kolbász ize még intenzivebbé váljon.Rádobom a felkockázott paradicsomot, az félbevágott zöldpaprikát azzal is párolom kicsit. Utána belenyomom a 2  pépesre átnyomott fokhagymát,,  1 kávéskanál füszerpaprikát, és jól  elkeverem. Majd  beleteszem a konzerv zöldbabot, amit  előzöleg szürőben lemosok, és felöntöm kb. 2 liter vízzel.(bőven lepje el) Ha felforrt, beleszórom a tarhonyát, megsózom és kis lángon puhára főzöm az egészet. A tejfölt elkeverem két merőkanál levessel és így öntöm vissza a többihez. Beleszórom a felaprított petrezselyemzöldet , felforralom és tálalásra kész.

Forrás  Lajos Mari.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s