MILÁNÓI SPAGETTI

Hozzávalók:

25 dkg spagetti , 10 dkg sampinyon gomba, 15 dkg fõtt füstölt sonka,  kb. 2 dl paradicsomivólé, 10 dkg reszelt parmezán sajt, 7 dkg vaj, 1 kis fej vöröshagyma, húsleveslé, 1 teáskanál cukor, 1-1 púpozott mokkáskanál  friss , ha nincs  szárított bazsalikom, rozmaring és kakukkfû,( Amerikában ezeket helyettesithetjük az Italian Seasoning nevü füszerkeverékkel )  1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só.

A spagettit a szokásos módon megfözöm. A vöröshagymát tisztítás után nagyon finomra aprítom, a megmosott és letisztított gombát a fõtt sonkával együtt  kis kockákra vágom. A vajat felforrósítom, ráteszem a hagymát, és fedõ alatt megfonnyasztom, majd hozzáteszem a gombát. Megsózom, megborsozom, és ismét fedõ alatt, saját levében, puhára párolom. Ha már zsírjára sült, hozzáadom a paradicsomivólét és a sonkát, ezután együtt párolom tovább még néhány percig. Rászórom az összes fûszert és ha a paradicsomivólé kevésnek bizonyulna azt is pótolom. Kevergetve összeforralom, ezután beleforgatom a fõtt spagettit.. A fele reszelt sajtot rászórom és jól összekeverem. A kitálalt milánói spagettit ki-ki még külön is megszórja a megmaradt reszelt sajttal.

Megjegyzés. Mint a képen látható én késsel vágtam össze a sonkát, máskor nem teszem, jobb izek jönnek ki, ha megdarálom.Persze  így se rossz.

A kiváló olasz füszerkeveréket így készithetjük el

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s