ZÖLDSÉGTÁL INDIAI MÓDRA

Az étel  eredeti neve Gobhi Aaloo Mutter Ki Subzi.

Ez az egyszerü zöldséges fogás, akár egy szelet indiai kenyér társaságában is fogyasztható. Egyszerü  egészséges, hamar elkészithető.

Hozzávalók:

kb. fél kilónyi karfiol

2 vagy 3 közepes burgonya

3 evőkanál olaj

1 teaskanál római kömény

1 nagy hagyma finomra vágva

2  fokhagyma finomra passzirozva

1 teáskanál  gyömbér  finomra apritva

2 teáskanál koriander por

1 teáskanál római kömény por

½ teáskanál erős papikapor

½ teáskanál turmeric por

2 nagy paradicsom felvágva

2 zöldpaprika  felvágva ( elhagyható )

1 csésze friss vagy  fagyasztott zöldborsó

só izlés szerint

Diszitésnek összevágott koriander levél.

Elkészités

Ha friss karfiolt használsz, elöször szedd  azt rózsáira és majdnem  puhára főzd meg, sós vizben. A megtisztitott. felkockázott  burgonyával szintén így járjunk el . Mindkettőt szürjük le, és tegyük félre.Nagy, mélyebb és lefedhető serpenyőben, melegitsünk meg az olajat ,piritsuk meg benne a római köményt 1 percig, aztán adjuk hozzá a hagymát és piritsuk meg aranysárgára. Keverjük gyakran közben.  Adjuk hozzá a gyömbért és a fokhagyma pasztát és  forgassuk át vele 1 percig. Majd tegyük hozzá az apróra vágott paradicsomot és 2-3 percig pároljuk míg a paradicsom puha nem lesz. Végül adjuk hozzá a karfiolt a burgonyát és a borsót. Keverjük meg, adjunk izlés szerint sót hozzá . Fedjük le az edényt és pár percig  fözzük, amíg a  borsó puha nem lesz.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s